De lerende professional / Druk 3

Voorzijde
34,95
Met 5% studentenkorting
Voor 33,20 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789024427000
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Vera Ranty, Sjoerd van Gurp & Joos Priem
Druk: 3
Pagina's: 300
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS

Er komt veel op je af wanneer je na je studie aan de slag gaat als professional. Je voert zelfstandig taken uit, neemt beslissingen, overlegt met collega’s en je wilt laten zien wat je kunt. Op je werkplek word je niet alleen op je professionele, maar ook op je persoonlijke kwaliteiten beoordeeld. Daarom is het van belang dat je weet wat je als persoon en professional te bieden hebt.

De lerende professional helpt je om te reflecteren op je eigen handelen en gedrag. Deze zelfreflectie levert bewustwording op, die je kunt gebruiken voor zelfontwikkeling. Dat laatste leer je vooral door te doen. In het boek en op de bijbehorende website, www.delerendeprofessional.nl, zijn daarom veel praktische opdrachten te vinden.

Sommige opdrachten maak je alleen, maar veel opdrachten kun je samen met medestudenten uitvoeren of nabespreken. Zo profiteer je van de inzichten van anderen. Door voortdurend te blijven reflecteren en werken aan het verbeteren van het eigen handelen word je en blijf je een lerende professional.

Deze derde druk is geheel herzien en geactualiseerd en sluit nog beter aan bij het zorg- en welzijnsdomein. Bij het boek is nu ook een website beschikbaar, www.delerendeprofessional.nl, met video’s, testen, opdrachten en verdiepingsmateriaal.

De lerende professional is geschreven voor studenten hogere sociale studies, gezondheidszorg, pabo of pedagogiek, maar is ook zeer geschikt voor jonge professionals die mensen helpen of begeleiden.

Lees meer