Producttekenen en -documenteren / Druk 6

Van 3D naar 2D

Voorzijde
59,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 56,95 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789024400461
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Arnoud Breedveld
Druk: 6
Relevante opleidingen:
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Voorgeschreven bij o.a.:
Vervanger van: 9789058754196
NUR: Technische en nautische vakken HOGER ONDERWIJS

Met de komst van 3D-CAD-systemen in de productontwikkeling is ook het vak van de technisch tekenaar veranderd. De technisch tekenaar maakt tegenwoordig behalve de 2D technische tekening ook steeds vaker in een vroeg stadium 3D-modellen (solid models). De technische tekening wordt nu immers van het 3D-model afgeleid en niet vanuit een blanco tekenvel of -bestand opgezet. Producttekenen en -documenteren – van 3D naar 2D behandelt het technisch tekenen vanuit dat perspectief. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt uitgelegd welke keuzes gemaakt moeten worden bij het maken van een tekening vanuit een 3D-model en welke specifieke problemen zich daarbij voordoen.

Het boek bevat oefeningen die gebruik maken van 2D- of 3D-CAD-bestanden. Deze bestanden zijn beschikbaar via www.producttekenenendocumenteren.nl zowel in Amerikaanse als Europese projectie. De bestanden worden in neutraal formaat (DXF, IGES, STEP) meegeleverd en zijn daardoor met elk CAD- programma te gebruiken.

In deze zesde druk wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan Model Based Definition (MBD), de techniek waarbij productinformatie niet meer in een 2D-tekening wordt vastgelegd, maar rechtstreeks aan het 3D-model gekoppeld wordt. Producttekenen en -documenteren is bedoeld voor studenten Engineering (Werktuigbouwkunde, Industrieel productontwerpen en Elektrotechniek) en professionele engineers en ontwerpers.