Zingen is geluk / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
19,99
Met 5% studentenkorting
Voor 18,99 i
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789023476993
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Barber van de Pol
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Literaire non-fictie algemeen

Wat gebeurt er als je zingt? Waarom doen de meesten van ons het zo graag, luidkeels onder de douche of stilletjes in hun hoofd? Neurologen ontdekken steeds meer de wetmatige reacties die onze emoties verklaren. Als we zingen lijkt het wel feest in onze hersenen. Misschien is het evolutionaire belang van zang gering en kan een mens best zonder. Maar wat wel van belang is: zingen is geluk. Wie zingt wordt groter. Zingen vervult, zingen is fitness voor de ziel.

Op 4 mei of bij sportevenementen zingen we onze rituele zang, het Wilhelmus. Met Sinterklaas zingen we sinterklaasliedjes, en op kerstavond staan de kerstliedjes op het program. En je fietst en wandelt en kookt zoveel prettiger als je erbij zingt. Een dag zonder dat er ergens in je hersens een lied opklinkt, lijkt meteen een sombere dag.

Op lichte toon schrijft Barber van de Pol over iets wat vanzelfsprekend is en bij iedereen bekend, terwijl er weinig over wordt geschreven. Haar boek tintelt, het is vrolijk als een kind, het zingt zelf.

Lees meer