Goede mensen

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
24,99
Met 5% studentenkorting
Voor 23,74 i
Vóór 16 uur besteld,
vandaag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789023468264
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Nir Baram
Druk: 1
Pagina's: 608
Taal: Nederlands
Vervanger van: 9789023482147
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle

Thomas Heiselberg, een briljante en ambitieuze marktonderzoeker, zet in het Berlijn van de jaren dertig alles op het spel om succesvol te

worden. Een nieuw bewind is aan de macht in Duitsland en Thomas beseft dat hij zijn specifieke talenten moet inzetten om te overleven

in het Derde Rijk. Op datzelfde moment staat in Leningrad de jonge, joodse Aleksandra Vajsberg voor een onmenselijke keuze. Haar ouders zijn door de communistische machthebbers bestempeld als `vijanden van het volk en zijn hun leven niet meer zeker. Om haar broertjes dat lot te besparen, is Aleksandra gedwongen samen te werken met het regime dat haar familie bedreigt.

Aan de vooravond van de oorlog tussen Duitsland en Rusland denken Thomas en Aleksandra allebei dat ze een persoonlijke keuze maken, maar de gevolgen ervan zijn groter dan ze ooit hadden kunnen voorzien.

Goede mensen is een grootse roman waarin een van de duisterste periodes van onze geschiedenis centraal staat. Door de grote vertelkracht van Nir Baram en zijn diepgravende research is dit een uniek portret van twee gewone mensen in ongewone omstandigheden.

Lees meer