Lemmy / Druk 3

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
17,50
Met 5% studentenkorting
Voor 16,63 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789021408408
Uitgever: Q
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Mick Wall
Druk: 3
Pagina's: 296
Taal: Nederlands
NUR: Biografieën van musici

Lemmy is het definitieve verhaal van de voorman van Motörhead. Hij verkocht nooit voor geld zijn ziel aan de duivel, maar hield hem wel vlak bij zich in de buurt. Dit is zijn eerlijke, vaak grappige en soms ook zeer droevige levensverhaal.

Lemmy, echte naam Ian Kilmister, groeide op in Wales en werd tijdens de jaren zestig muzikant. Hij was in die tijd de persoonlijke roadie van Jimi Hendrix (‘ik regelde lsd voor Jimi’). Vervolgens werd hij prominent lid van de band Hawkwind. Met Lemmy als zanger scoorde Hawkwind een hit met ‘Silver Machine’. Na een tijdje werd hij uit de band gezet (‘omdat ik de verkeerde drugs gebruikte’) en begon zijn eigen band: Motörhead. De rest is geschiedenis.

Na een leven vol spijkerharde muziek, roken, drinken, drugs en vrouwen overleed Lemmy eind 2015. Mick Wall heeft hem ontelbare malen geïnterviewd. Zoals Lemmy zelf zei: ‘Mick Wall is een van de weinige muziekjournalisten die kan schrijven en echt wat van rock weet. Ik kan uren met hem praten en dat doe ik ook, poor bastard.’

Lees meer