Vallen is als vliegen

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
19,99
Met 5% studentenkorting
Voor 18,99 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789021408026
Uitgever: Querido
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Manon Uphoff
Druk: 8
Pagina's: 208
Taal: Nederlands
NUR: Literaire roman, novelle

Wanneer haar zestien jaar oudere zus, uit¬gehongerd en uitgedroogd, van de trap valt en sterft, doet dat als een vonk de woede van de schrijfster ontbranden. De dood van Henne Vuur, ooit haar ‘scha¬duwmoeder’, dwingt haar een gruwelijk en angstwekkend verleden onder ogen te zien.

Als een aanklager en chroniqueur tekent ze dat verleden op in een boek vol verha¬len: over vader Holbein, die ontwerper, to¬venaar, wetenschapper, gesjeesd seminarist en god was van een persoonlijke, labyrinti¬sche wereld; over Libby en Toddiewoddie, haar andere zussen, met wie ze als heksen wraak kan nemen in hun eigen Walpur¬gisnacht en kan lachen tot de verlossing volgt; over hun leven vol verpletterende indrukken, lichamelijke onbegrensdheid, misbruik, geweld, schoonheid en pijn.

Vallen is als vliegen is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden. Als geen ander weet Manon Uphoff de zoektocht naar liefde, naar een identiteit, hard en tegelijk poëtisch, met kracht en met humor neer te zetten.

Lees meer