Als de dood

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Niet beschikbaar
ISBN: 9789021143927
Uitgever: Meinema, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Annemarieke van der Woude
Druk: 1
Pagina's: 176
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Mens en maatschappij algemeen

Bestaat er een recht op stervenshulp? Wat is de status van de wilsverklaring? Komt iemand die psychisch ziek is voor euthanasie in aanmerking? Is iemand die dementeert nog dezelfde persoon als vroeger? Het zijn kwesties uit het hedendaagse euthanasiedebat die in 'Als de dood' aan de orde komen. Annemarieke van der Woude benadert het debat vanuit een nieuwe invalshoek en pleit ervoor de categorie├źn 'euthanasie' en 'hulp bij zelfdoding' te vervangen door 'terminaal ziek' en 'niet-terminaal ziek'.

Dit boek biedt een handreiking voor het stellen van goede vragen. De antwoorden zullen afhangen van de persoonlijke overtuiging van de lezer. 'Als de dood' geeft daarvoor alle ruimte.

Dr. Annemarieke van der Woude (1963) is theoloog. Zij was jarenlang werkzaam als predikant-geestelijk verzorger in een verpleeghuis en was als onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Momenteel is zij redactie-secretaris van het tijdschrift 'Speling' en verricht zij pastoraal werk. Eerder schreef zij over het levenseinde het boek 'Het doodshemd heeft geen zakken' (Meinema, 2011).

Lees meer