Wie is moslim?

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Niet beschikbaar
ISBN: 9789021143767
Uitgever: Meinema, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Mohamed Ajouaou
Druk: 1
Pagina's: 240
Taal: Nederlands
NUR: Islam

Een boek met een heldere kijk op de religiositeit van westerse moslims, dat de kloof tussen dogma's en praktijk laat zien. En verrassende vragen stelt bij veronderstellingen die het gesprek over moslims in Nederland vertroebelen.

Hoe ziet de religiositeit van moslims eruit in hun dagelijks leven? Hoe kan die religiositeit - binnen de islam, maar ook door 'buitenstaanders' - geĆÆnterpreteerd worden? Wie kan of moet als moslim worden beschouwd?

Staat de islam open voor seculiere tendensen?

Mohamed Ajouaou gaat op deze vragen in en biedt zo inzicht in de bronnen van de islam en de dagelijkse praktijken van westerse moslims. Daarbij legt hij de kloof bloot tussen dogma's en praktisering. Hij brengt aspecten van de islamitische religiositeit in kaart die nog nauwelijks aandacht hebben gekregen. Bovendien maakt hij inzichtelijk hoe secularisatie inherent is aan de islam, maar een volstrekt andere gedaante aanneemt dan in het christendom.

Mohamed Ajouaou is universitair docent Islam aan de Vrije Universiteit, hoofd van het Centrum voor islamitische theologie en hoofd Islamitische geestelijke

verzorging bij de Dienst Justitiƫle Inrichtingen. Eerder was hij adviseur van

overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties op het gebied van islam

en integratie.

Lees meer