DYSLEXIE Vos van de Biesbosch. Jacht op een verrader

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789020694840
Uitgever: Kluitman Alkmaar B.V., Uitgeverij
Auteur: Ad van Gils
Pagina's: 270

De Vos van de Biesbosch

Jacht op een verrader (deel 2)

De geallieerden naderen in de laatste maanden van het oorlogsjaar 1944 de Biesbosch steeds meer. Omdat grote delen van Brabant en Limburg al zijn bevrijd, kunnen de Duitsers in het zuiden van Nederland eigenlijk alleen nog maar via de Biesbosch naar het bezette noorden en oosten vluchten, en vandaar door naar Duitsland. Ook veel NSB'ers en andere landverraders proberen zo aan de oprukkende bevrijders te ontkomen.

Luitenant Richard Bloks, bijgenaamd De Zwarte Meester, is ook zo'n NSB'er die wil vluchten. Maandenlang is hij op zoek geweest naar Dirk Kromvoort, beter bekend als de Vos van de Biesbosch, die met zijn vrienden een verzetsgroep vormt in de moeilijk toegankelijke Biesbosch. Telkens was de Vos zijn belager te slim af, zoals bij de bevrijding van de ouders en het broertje van de joodse onderduikster Judith Koperman uit Bloks' gevangenis.

Nu de bevrijding dichterbij komt, worden de rollen omgedraaid: Dirk en zijn verzetsgroep zetten de jacht in op de Zwarte Meester, omdat die naar het noordoosten van Nederland probeert te vluchten...

Lees meer