Het Evangelie van Thomas

het weten van een ongelovige

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
21,00
Met 5% studentenkorting
Voor 19,95 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789020210774
Uitgever: AnkhHermes, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Bram Moerland
Druk: 7
Pagina's: 196
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Spiritualiteit

Het Thomas-evangelie is een van de teksten die werden teruggevonden in 1945 bij Nag Hammadi. Anders dan de evangeliƫn uit het Nieuwe Testament bevat het Thomas-evangelie geen levensgeschiedenis van Jezus.

De tekst bestaat uit 114 losse uitspraken van Jezus, zogenoemde logions. Veel van die logions zijn nogal duister. Ze zullen in de spirituele gemeenschap waarin Jezus sprak vast wel begrijpelijk zijn geweest, maar voor hedendaagse lezers is de betekenis niet altijd meteen duidelijk.

Het is daarom belangrijk dat Bram Moerland nu een toelichting heeft geschreven die de tekst toegankelijk maakt voor een brede kring van beangstellenden. Hij is grondig te werk gegaan, maar verstaat tevens de kunst om zijn bevindingen in heldere taal te presenteren, waardoor de betekenis van het Thomas-evangelie op een aansprekende wijze wordt ontsloten.

Dit boek laat een verrassend andere visie zien op de historische betekenis van Jezus. Veel hedendaagse christenen en niet-christenen ervaren het Thomas-evangelie als een welkome bron van inspiratie, die het waard is opnieuw gehoord te worden.

Bram Moerland was docent filosofie aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Met zijn ontdekking van de katharen begon voor hem een historische, en steeds persoonlijker wordende speurtocht naar de verborgen spirituele traditie van de gnosis. Zijn gehele oeuvre is nu verkrijgbaar bij AnkhHermes.

Alsof mijn ziel welkom wordt geheten.

Annemiek Schrijver

Lees meer