Op weg naar een fijnzinnige landbouw

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789020209044
Uitgever: AnkhHermes, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jan Schrijver & John van der Rest
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2012
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen

Wat heeft de biologisch-dynamische (BD) landbouwmethode mens en aarde te bieden? BD-boer met hart en ziel, Jan Schrijver van tuinbouwbedrijf De Lepelaar, zoekt samen met auteur John van der Rest een antwoord. Ga mee op de persoonlijke ontdekkingsreis die Jan maakt, samen met economen, een gezondheidsdeskundige, bodemkundigen en mensen met toekomstvisie. Lees hoe de biologisch-dynamische landbouw vitaliteit toevoegt aan bodem, plant en dier, en dus ook aan mensen.

Jan Schrijver kijkt terug en vooruit op veertig jaar voortgang. En nodigt alle boeren uit om van elkaar te leren. Jan Schrijver begon zijn biologisch-dynamische ontwikkelingsweg in 1971 op één hectare land van zijn vader. Anno 2012 beheert De Lepelaar vijftig hectare in een modern, economisch rendabel bedrijf.

John van der Rest is tuinman, journalist en redacteur. Vanuit zijn bureau Tuinen & Teksten wil hij mensen meenemen in de samenhang tussen aarde, plant, dier, mens en geest. Eerder schreef hij het boek Spiritualiteit werkt in de tuin.

Lees meer