Handboek Externe Verslaggeving 2023

Een praktische handleiding voor toepassing van NL GAAP

Voorzijde
Achterzijde
Huidige versie niet beschikbaar:

Handboek Externe Verslaggeving 2023

ISBN: 9789013172515
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Druk: 1
Relevante opleidingen: Accountancy
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
Voorgeschreven bij o.a.: Haagse Hogeschool (HHS)
Vervanger van: 9789013167788
NUR: Accountancy en administratie

Deze uitgave biedt een praktische handleiding voor de toepassing van NL GAAP. In deze editie zijn de nieuwste, met ingang van 2023 geldende verslaggevingsregels onder NL GAAP verwerkt. Dankzij het handige trefwoordenregister en de bijlage met wetteksten en besluiten is de titel zeer toegankelijk en onmisbaar voor accountants, financieel directeuren en controllers.

NL GAAP is de aanduiding voor de Nederlandse wettelijke voorschriften en jurisprudentie over verslaggeving samen met de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving. Deze titel dient als handboek voor de toepassing van NL GAAP. Handboek Externe Verslaggeving 2023 bevat veel praktische voorbeelden evenals een handig trefwoordenregister en bijlage met wetteksten en besluiten. Aan het eind van ieder hoofdstuk worden de belangrijkste verschillen tussen NL GAAP en IFRS behandeld. Daarnaast wordt er ten behoeve van middelgrote en kleine rechtspersonen aandacht besteed aan de vrijstellingen voor deze rechtspersonen. De verslaggeving door microrechtspersonen wordt specifiek behandeld in een afzonderlijk hoofdstuk.

NL GAAP verslaggevingsregels

In deze geactualiseerde uitgave zijn de wijzigingen in de NL GAAP verslaggevingsregels verwerkt. Op basis van situaties en vraagstukken die zich in de praktijk voordoen, zijn bij verschillende onderdelen nieuwe en actuele voorbeelden opgenomen. Bovendien bevordert de bijlage met wetteksten en besluiten en het trefwoordenregister de naslagfunctie en toegankelijkheid van dit handboek.

Handboek Externe Verslaggeving 2023 is onmisbaar voor accountants, financieel directeuren en controllers. De titel is ook van grote waarde voor studenten in de vakgebieden accountancy en bedrijfseconomie.