Contractuele samenwerkingsvormen in beroep en bedrijf / Druk 6

Voorzijde
Achterzijde
21,00
Met 5% studentenkorting
Voor 19,95 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789013157154
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Verschijningsvorm: Paperback
Druk: 6
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Ondernemingsrecht

In dit studieboek leert u alles over de werking van contractuele samenwerkingsvormen. U krijgt in het bijzonder inzicht in de personenvennootschappen maatschap, vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap centraal. De vele voorbeelden helpen u zich de materie snel eigen te maken.

In Contractuele samenwerkingsvormen in beroep en bedrijf, 6e druk vindt u tal van gloednieuwe ontwikkelingen en jurisprudentie verwerkt. Met de eenmanszaak als vertrekpunt wordt het gehele scala van contractuele samenwerkingsvormen voor de uitoefening van een beroep of bedrijf in kaart gebracht. De volgende drie samenwerkingsvormen staan centraal:

De personenvennootschappen maatschap

De vennootschap onder firma

Commanditaire vennootschap

Het praktisch functioneren van de verschillende rechtsvormen en de juridische complicaties worden daarbij zoveel mogelijk tastbaar gemaakt aan de hand van voorbeelden en jurisprudentie. U krijgt een goed beeld van de samenhang met algemene privaatrechtelijke leerstukken, doordat deze kruisverbanden per thema inzichtelijk worden gemaakt.

Contractuele samenwerkingsvormen actueel

De uitgave is een update van de vijfde druk en omvat de verwerking van nieuwe ontwikkelingen en jurisprudentie. Het studieboek wordt onder meer voorgeschreven bij diverse universiteiten en is daarnaast ook geschikt voor HBO-opleidingen.

Lees meer