Van haven en handel / Druk 3

hoofdzaken van het handelsverkeersrecht

Voorzijde
Achterzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
36,00
Met 5% studentenkorting
Voor 34,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789013127027
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Auteur: K.F. Haak & R. Zwitser
Druk: 3
Taal: Nederlands

Voorafgegaan door een kort inleidend hoofdstuk over de aard en inhoud van het handelsverkeersrecht, komen vervolgens de handelskoop, waardepapieren, handelsdocumenten, het betalingsverkeer (documentair incasso en krediet, bankgaranties), het vervoerrecht, het zeerecht en het verzekeringsrecht aan de orde.

De in de praktijk veelal bestaande samenhang tussen genoemde rechtsgebieden verklaart de dynamiek en het eigen gezicht van het handelsverkeer. Uitgangspunt van een vlot handelsverkeer is vanouds vertrouwensbescherming van de afnemer van commerciƫle en logistieke diensten, waarbij de internationale dimensie van de geschakelde goederenstroom een significante rol speelt.

De beschrijving van de stof wordt steeds verlevendigd met voorbeelden ontleend aan de rechtspraak. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een serie vragen, die als test en reminder van de stof kunnen dienen.

Het boek is primair geschreven als leerboek voor studenten in de bachelorfase. Dat neemt niet weg dat het boek ook voor praktijkjuristen veel nuttige informatie bevat. De derde druk is weer volledig geactualiseerd.

Lees meer