Bedrijf en recht

12e herziene druk

Voorzijde
Achterzijde
49,95
Met 5% studentenkorting
Voor 47,45 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789012404464
Uitgever: Sdu Uitgevers
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: J. Keizer
Druk: 12
Pagina's: 592
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Recht
NUR: Recht algemeen

Het boek Bedrijf & Recht biedt een uitstekende inleiding in het recht. Recht is boeiend en interessant. Dit boek gaat niet uit van een dogmatische, starre behandeling van het recht; een pragmatische, praktische benadering staat centraal. Herkenbaarheid van het recht voor de student is belangrijk. Het doel van Bedrijf & Recht is om studenten die op hbo-niveau studeren díe kennis bij te brengen die ze nodig hebben om in het bedrijfsleven zonder problemen te kunnen functioneren. Theorieën en algemene rechtsbeginselen staan in dienst van praktische oplossingen. Dit boek is ook uitermate geschikt voor praktijkopleidingen.

Het boek heeft een ‘centraal plot’: Pieter Werkmans van Softy bv komt als ondernemer in aanraking met diverse juridische problemen die spelen in het bedrijfsleven. Om studenten duidelijk te maken dat het recht niet alleen maar bestaat uit abstracte theorieën maar ook een rol speelt in de praktijk van alledag, zijn veel artikelen opgenomen ter verduidelijking van de stof. Daarnaast worden allerlei kwesties verhelderd met behulp van voorbeelden, schema’s, grafieken, tabellen en rechterlijke uitspraken.

Voor de zelfwerkzaamheid wordt verwezen naar de relevante wettelijke regelingen. Tenslotte volgt na elk hoofdstuk een aantal toetsvragen (waarvan de antwoorden, met een korte uitwerking, achterin het boek kunnen worden opgezocht) en begripsbepalingen. Deze herziene 12e druk is geheel geactualiseerd naar de laatste stand van zaken op het gebied van wetgeving en jurisprudentie. Voor optimaal gebruik van het boek kunnen docenten een docentenhandleiding en sheets gebruiken. Er is ook een set van meerkeuze oefenvragen beschikbaar, die per hoofdstuk zijn gegroepeerd.

Lees meer