Muziek Meester! / Druk 4

volgens nieuwste kennisbasis

Voorzijde
61,90
Met 5% studentenkorting
Voor 58,81 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789006951813
Uitgever: ThiemeMeulenhoff bv
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Rinze van der Lei e.a.
Druk: 4
Pagina's: 312
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Educatieve uitgaven algemeen

De 4e editie van Muziek Meester! maakt enthousiast voor muziek voor alle leeftijden, op een toegankelijke manier. In de nieuwe thematische opzet duiken studenten vanuit hun eigen belevingswereld dieper in wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. Het boek is volledig ge├źnt op de kennisbasis Muziek 'Een goede basis' (Meijerink, 2012).

Muziek Meester! is in de eerste plaats bedoeld voor Pabo-studenten. Door de systematische indeling van didactiek (zingen, muziek maken, luisteren, vastleggen en bewegen) en de uitwerking van diverse thematische hoofdstukken is Muziek Meester! echter ook een standaardwerk voor leerkrachten die al voor de klas staan. Het boek behandelt op praktische wijze de kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het geven van goed muziekonderwijs.

In 11 hoofdstukken prikkelt Muziek Meester! studenten en leerkrachten om zich te ontwikkelen in hun basis-, vocale, (beperkte) instrumentale en luistervaardigheden. In elk hoofdstuk wordt aandacht besteed aan muziekonderwijs voor verschillende leeftijdsfasen. Per paragraaf wordt het muziekonderwijs vanuit een ander perspectief bekeken. Het boek besteedt speciale aandacht aan thematisch werken en het verschil tussen jonge en oudere kinderen.

De bijbehorende site bevat een schat aan geactualiseerde informatie: luistervoorbeelden, beeldmateriaal van instrumenten, aanvullende bronnen, relevante links en videofragmenten van alle stagelessen.

Lees meer