Ondernemingsrecht en faillisementsrecht / Druk 11

Voorzijde
Inkijkexemplaar
78,95
Met 5% studentenkorting
Voor 75,00 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001994495
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: C.L. Koppenol
Druk: 11
Pagina's: 476
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Recht Ondernemingsrecht
NUR: Ondernemingsrecht

- Unieke combinatie van ondernemings- én faillissementsrecht;

- besteedt ook aandacht aan fiscale gevolgen voor ondernemers;

- praktijkgericht en bevat veel voorbeelden en jurisprudentie.

Ondernemingsrecht en faillissementsrecht biedt een praktijkgerichte kennismaking met het ondernemings- en faillissementsrecht. De vele actuele praktijkvoorbeelden en oefenvragen zorgen ervoor dat het boek zeer toegankelijk is. De BV en de NV worden behandeld, maar ook de andere privaatrechtelijke rechtspersonen. Verder wordt aandacht besteed aan de vereniging, de coöperatie, de onderlinge waarborgmaatschappij en de stichting. Daarnaast passeren ook Europese rechtsvormen de revue.

Deze elfde editie van Ondernemingsrecht en faillissementsrecht is volledig vernieuwd. Een aantal hoofdstukken is uitgebreid en structureel gewijzigd. Er is nu meer aandacht voor de administratieplicht van de ondernemer en de positie van de controlerend accountant. Daarnaast zijn de geïmplementeerde regels over de Richtlijn jaarrekening en de Verordening marktmisbruik in het boek verwerkt. Ook gaat deze nieuwe editie uitgebreider in op het effectenrecht en de beschermingsmaatregelen. Recente praktijkvoorbeelden zijn ter illustratie toegevoegd.

Op www.ondernemingsrechtenfaillissementsrecht.noordhoff.nl zijn extra vragen alsmede de antwoorden op de vragen in het boek te vinden.

Ondernemingsrecht en faillissementsrecht is geschikt voor de hbo-opleidingen Bedrijfskunde MER, Accountancy, Bedrijfseconomie en HBO-Rechten.

Lees meer