Hoe ga je om met kinderen op school en met hun ouders? / Druk 6 (e-book)

Voorzijde
40,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001994433
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Gerda Woltjer & Harry Janssens
Druk: 6
Pagina's: 386
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Lerarenopleiding Pedagogiek & onderwijskunde
NUR: Pedagogiek

- Uitgebreid getoetst en direct toepasbaar in de praktijk;

- gestoeld op een stevige pedagogische basis zodat elk kind zich veilig en geaccepteerd voelt;

- gericht op het gezamenlijk handelen in het belang van het kind.

Een goede relatie met de ouders vergt soms heel wat stuurmanskunst van de leerkracht. Hoe ga je om met kinderen op school en met hun ouders? is een betrouwbaar kompas voor de leerkracht. Het geeft de juiste richting aan voor een succesvolle en positieve relatie met kinderen en ouders. Het boek biedt een solide pedagogische basis gericht op het welbevinden van elk kind.

In deze zesde editie is het deel over reflectie geheel vernieuwd. Verder is het deel over omgaan met ouders uitgebreid met een hoofdstuk waarin verschillende gespreksstrategieƫn aan bod komen met als doel een gezamenlijk handelen in het belang van het kind. De volgende (deel)competenties en vaardigheden komen in het boek aan de orde: zicht op het zelfbeeld, zicht op jezelf (reflectie), communicatievaardigheden, effectief belonen/straffen en goed omgaan met ouders.

Studenten hebben online toegang tot toetsen, samenvattingen, praktijkoefeningen, lesopdrachten en antwoorden. Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Toetsen kunnen geƫxporteerd worden naar diverse formats.

Hoe ga je om met kinderen op school en met hun ouders? is geschikt voor studenten en docenten aan de pabo en docenten in het primair onderwijs.

Lees meer