Stad en Beleid / Druk 3 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
36,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001900465
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Elly Straatman
Druk: 3
Pagina's: 208
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Bouwkunde & Civiele techniek Sociologie
NUR: Sociaal ruimtelijke wetenschappen

- Glashelder overzicht van stedelijke vernieuwing en beleidsontwikkeling;

- stimuleert studenten om een brede, vakoverstijgende visie te ontwikkelen;

- prikkelend en actueel met praktijkgerichte voorbeelden.

Op toegankelijke wijze behandelt Stad en Beleid de belangrijkste onderwerpen op het gebied van stedelijke vernieuwing en beleidsontwikkeling. Een eigentijdse uitgave die studenten prikkelt tot nadenken over actuele stedelijke beleidsvraagstukken en hen stimuleert een brede, vakoverstijgende visie te ontwikkelen.

Uniek is de benadering vanuit een beleidskundige én systeemtheoretische invalshoek, met de focus op een wijkgerichte aanpak. Onmisbare informatie voor iedereen die beleidsmatig betrokken wordt bij het oplossen van actuele maatschappelijke vraagstukken in steden. Alles wordt helder toegelicht aan de hand van aansprekende en praktijkgerichte voorbeelden.

Deze nieuwe editie richt zich met voorbeelden meer op sociale vraagstukken en sluit daardoor beter aan bij de opleiding Social Work dan eerdere edities. Daarnaast zijn er nieuwe, actuele casussen aan het boek toegevoegd en bevatten diverse paragrafen nu extra informatie over eigentijdse maatschappelijke vraagstukken en de nieuwste ontwikkelingen.

Op de bijbehorende website kunnen studenten toetsvragen, extra artikelen, uitlegvideo’s en relevante links vinden. Docenten hebben online toegang tot lesplannen, ondersteunende figuren en tabellen en uitwerkingen van opgaven uit het boek.

Stad en Beleid is geschikt voor de opleidingen Social Work, Ruimtelijke Ordening en Planologie, Bestuurskunde en Vastgoed en Makelaardij.

Lees meer