Praktisch Bestuursrecht / Druk 5

Voorzijde
Inkijkexemplaar
57,95
Met 5% studentenkorting
Voor 55,05 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001899660
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Mr. Y.M. Visscher
Druk: 5
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Recht Publiekrecht
NUR: Staats- en bestuursrecht

- Helder geschreven en zeer toegankelijk;

- veel oefenvragen met voorbeeldantwoorden;

- extra vragen en toetsen online.

Praktisch Bestuursrecht biedt studenten een stevige juridische basis voor de bestuursrechtelijke beroepspraktijk. De didactische opzet van het boek zorgt voor een duidelijk beeld van de taken en bevoegdheden van bestuursorganen. Studenten krijgen helder inzicht in de dagelijkse praktijk van het bestuursrecht. De tekst en de oefeningen uit Praktisch Bestuursrecht stimuleren een actieve verdieping in de mogelijkheden die de overheid heeft om de samenleving te besturen. Ook geeft het duidelijk weer welke bescherming het bestuursrecht de burgers biedt tegen het optreden van overheidsorganen. Het boek legt bestuursrechtelijke begrippen in hun context uit aan de hand van originele casussen, praktijkvoorbeelden, actuele persberichten en overzichtelijke schema’s.

Deze vijfde druk van Praktisch Bestuursrecht is volledig geactualiseerd en aangepast aan de laatste ontwikkelingen op bestuursrechtelijk gebied. Ieder hoofdstuk eindigt met een samenvatting, een kernbegrippenlijst en studie-eindvragen.

Op de bijbehorende website kunnen studenten extra open vragen en de antwoorden op vragen uit het boek vinden. Docenten hebben online toegang tot extra vragen en casussen.

Praktisch Bestuursrecht is geschikt voor de propedeusefase van opleidingen waar bestuursrecht een belangrijke rol speelt, zoals Bedrijfskunde MER, HBO-Rechten, Bestuurskunde en Sociaal Juridische Dienstverlening.

Lees meer