Procesmanagement / Druk 2

Voorzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
57,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 55,05 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001898977
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Rienk Stuive
Druk: 2
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Vervanger van: 9789001833978
Categorie: Management & bedrijfskunde Management: inleidingen
NUR: Management algemeen

- Compacte en complete inleiding in het vakgebied;

- overzicht van processen en moderne procesmanagementmethoden;

- met uitgebreide online ondersteuning.

Basisboek Procesmanagement biedt een helder overzicht van de primaire, secundaire en bestuurlijke processen in bedrijven en organisaties. Studenten leren deze processen schematisch weer te geven, te analyseren en te (her)ontwerpen.

Het boek biedt inzicht in hoe bedrijfskundige en organisatorische processen effectief ingericht en aangestuurd kunnen worden. Het vakgebied wordt vanuit meerdere perspectieven bekeken, zoals dat van de procesoperator, de kwaliteitsmanager, de gebiedsontwikkelaar en de programmamanager.

In Basisboek Procesmanagement worden alle bekende procesmodellen, sturingstheorieën, ontwerpprincipes en implementatiemethoden uitgebreid behandeld. Belangrijke tools komen aan bod zoals Lean, 5W2H, 8D, RACI, Poka Yoke, Makigami, Value Stream Mapping en Ishikawa.

Deze tweede editie is geheel vernieuwd. De cases en praktijkvoorbeelden zijn geüpdatet op basis van actuele ontwikkelingen op het gebied van procesmanagement. Daarnaast is de tekst is volledig aangepast en is de vormgeving gemoderniseerd.

Bij het boek hoort een website met oefentoetsen voor studenten. Docenten kunnen hier collegesheets, ondersteunende figuren en de antwoorden op vragen uit het boek vinden.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Basisboek Procesmanagement is een ideaal basisboek voor de propedeuse van (bedrijfs)economische, management- en technische opleidingen.