Wat is een bedrijf? / Druk 3 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
30,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001898922
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Rienk Stuive
Druk: 3
Pagina's: 195
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Management & bedrijfskunde Bedrijfskunde & ondernemerschap
NUR: Economie, recht en bedrijfskunde BVE-sector (= MBO + volwassenen educatie)

- Biedt inzicht in de werking van een bedrijf aan de hand van belangrijke sleutelbegrippen;

- zeer toegankelijk en praktijkgericht;

- met uitgebreide online ondersteuning.

Wat is een bedrijf? gaat in op de beginselen van wat een bedrijf is en maakt stap voor stap duidelijk hoe een bedrijf werkt. Aan de hand van een groot aantal praktijkvoorbeelden en interviews met medewerkers krijgen studenten hier inzicht in. Zo veel mogelijk soorten bedrijven worden beschreven: van productiebedrijven, handelsondernemingen en private ondernemingen tot bedrijven uit de publieke sector en ideële organisaties. Studenten maken kennis met verschillende functionarissen van verschillende bedrijven, zoals een marketingmanager, een inkoper, een directeur en een chief financial officer (CFO).

Het boek behandelt in vier compacte hoofdstukken de essentiële processen en activiteiten van een bedrijf:

Samenwerken: binnen het bedrijf, met de omgeving en met andere bedrijven

Produceren, dienstverlenen en handelsdrijven

Activiteiten uitvoeren: de belangrijkste bedrijfsprocessen

Doelen verwezenlijken: financieel en niet-financieel

Deze nieuwe editie is nog completer. Het boek bevat nog meer concrete praktijkvoorbeelden en actuele managementmodellen. Op de bijbehorende website is veel videomateriaal toegevoegd.

Op de bijbehorende website, http://www.watiseenbedrijf.noordhoff.nl, kunnen studenten oefentoetsen met feedback en een begrippentrainer vinden. Docenten hebben online toegang tot collegesheets en de uitwerkingen van vragen uit het boek.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Wat is een bedrijf? is met name geschikt voor beginnende studenten van bedrijfseconomische opleidingen. Het is daarnaast ook geschikt voor studenten van allerlei verschillende opleidingen die op een toegankelijke wijze kennis willen maken met bedrijven.

Lees meer