GeoWijzer / Druk 3 (e-book)

Voorzijde
59,50
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001896515
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Alice Peters, Frans Westerveen & Andreas Boonstra
Druk: 3
Pagina's: 416
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Lerarenopleiding Oriëntatie op jezelf en de wereld
NUR: Sociale geografie algemeen

Geowijzer is een overzichtelijke en toegankelijke aardrijkskundemethode voor de pabo. Het biedt studenten een goede voorbereiding op de onderwijspraktijk en is zeer geschikt voor zelfstudie. De methode behandelt de kerndoelen van Ruimte en de aardrijkskundige kerndoelen van Mens en Samenleving en Natuur en Techniek. De meest actuele thema´s en nieuwste inzichten uit het vakgebied komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de aardrijkskundige aspecten uit de canon van Nederland. Het eerste deel, ‘kennisbasis inhoud’, zorgt voor een vakinhoudelijke basis. Het tweede deel, ‘Kennisbasis didactiek’, gaat in op de nieuwste vakdidactische principes en ontwikkelingen. De leerstof wordt op een praktijkgerichte en contextrijke wijze aangeboden is daardoor zeer geschikt voor studenten die zich voorbereiden op pabo-toelatingstoets.

Deze derde editie is volledig geactualiseerd en voldoet aan de aangepaste eisen voor de pabo. Twee vakdidactische hoofdstukken zijn vervangen door meer actuele thema´s: ‘aardrijkskunde en taal’ en ‘aardrijkskunde aan het jonge kind’. Daarnaast zijn er concrete lesideeën opgenomen in het boek.

- Overzichtelijke en toegankelijke aardrijkskundemethode voor de pabo;

- zorgt voor een vakinhoudelijke basis en gaat in op de nieuwste vakdidactische principes:

- zeer geschikt ter voorbereiding op de pabo-toelatingstoets.

Op www.geowijzer.noordhoff.nl biedt Noordhoff digitale ondersteuning bij dit boek. Studenten kunnen er terecht voor toetsen, samenvattingen, videofragmenten en een begrippen. Docenten vinden er onder andere verschillende lesvoorbeelden.

Lees meer