Basiskennis Natuur en techniek / Druk 2

Voorzijde
Inkijkexemplaar
32,95
Met 5% studentenkorting
Voor 31,30 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001896430
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Anika Embrechts, Petra Jansen & Horst Wolters
Druk: 2
Pagina's: 288
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Lerarenopleiding Oriëntatie op jezelf en de wereld
NUR: Natuur populair algemeen

Basiskennis natuur en techniek leidt studenten stap voor stap naar het benodigde kennisniveau voor de landelijke toelatingstoets Natuur en Techniek voor de pabo. Het boek kan bovendien gebruikt worden als leidraad voor aansluitingstrajecten vanuit het mbo en het voortgezet onderwijs naar de pabo. Het boek combineert de basiskennis van de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde en techniek en gaat in op nieuwe competenties als het onderzoekend en ontwerpend leren. Dit boek is bedoeld voor iedereen die basisschoolleerkracht wil worden, maar nog niet het juiste kennisniveau heeft op het gebied van natuur en techniek om toegelaten te worden tot de pabo. De vele praktische voorbeelden maken het boek ook toegankelijk voor studenten die lang niet meer met natuur en

techniek in aanraking zijn geweest.

Deze tweede druk is uitgebreid met leerstrategieën, kernbegrippen en uitgewerkte (oefen)opgaven die de lezer stapsgewijs ondersteunen bij het lees- en leerproces en het beantwoorden van toetsvragen. Daarnaast is de inhoud op basis van feedback van studenten en docenten geüpdatet en toegankelijker gemaakt.

- Voor een goede voorbereiding op de toelatingstoets Natuur en Techniek;

- nu uitgebreid met nieuwe leerstrategieën, kernbegrippen en uitgewerkte (oefen)opgaven;

- veel extra (online) oefenmogelijkheden voor studenten.

Op basiskennisnatuuronderwijs.noordhoff.nl biedt Noordhoff Uitgevers bij dit boek digitale ondersteuning voor studenten en docenten. Studenten kunnen op de website terecht voor interactieve oefentoetsen en docenten kunnen met Toets op Maat hun eigen toetsen samenstellen.

De auteurs

Anika Embrechts is docent en onderzoeker aan de Academie Pedagogiek en Onderwijs van Hogeschool Saxion. Ze is gespecialiseerd in techniekonderwijs.

Petra Jansen is opleidingsdocent natuur, milieu en techniek bij Marnix Academie in Utrecht. Daarnaast runt ze een eigen bedrijf: Farasha Educatief. Onder die naam werkt ze aan het ontwikkelen van lesmateriaal, het uitvoeren van educatieve projecten, het schrijven van artikelen en rapportages en het geven van workshops en trainingen.

Horst Wolter heeft jarenlange ervaring als onderwijsontwikkelaar binnen het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs (Universiteit Utrecht). Ook werkte hij als vakdidactus biologie bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Momenteel werkt hij als zelfstandig illustrator en ontwikkelaar van educatief materiaal.

Lees meer