Duurzame bedrijfsvoering

Voorzijde
Inkijkexemplaar
51,95
Met 5% studentenkorting
Voor 49,35 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001895716
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Theo van Houten
Druk: 1
Pagina's: 262
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Categorie: Management & bedrijfskunde Bedrijfskunde & ondernemerschap
NUR: Management algemeen

- Heldere inleiding in duurzame bedrijfsvoering;

- behandelt bedrijfseconomische modellen die speciaal gericht zijn op duurzaamheid;

- geeft een compleet overzicht van verschillende modellen en soorten rapportages.

In Duurzame bedrijfsvoering staat het duurzame beleid van organisaties centraal. Het boek gaat in op hoe organisaties continuïteit behouden door evenwicht te vinden tussen economische, ecologische en sociale prestaties. Soms moet de bedrijfsvoering van een organisatie worden herzien. Het boek gaat aan de hand van het ontwerp van businessmodellen in op dit proces. Daarnaast behandelt het de financiering van nieuw duurzaam beleid en de risico’s die erbij komen kijken.

Goed bestuur, de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en ethische kwesties komen aan de orde. Verder bespreekt het boek nieuwe bedrijfseconomische en bedrijfskundige instrumenten, zoals crowdfunding, intellectueel kapitaal en sociaal kapitaal. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de investeringsselectie en de toepassing van de productiefilosofie Lean dusdanig aangepast kunnen worden dat ook op ecologisch en sociaal gebied een goede prestatie geleverd kan worden.

Op de bijbehorende website kunnen studenten oefentoetsen, cases, portfolio opdrachten en collegesheets vinden. Docenten hebben online toegang tot collegesheets, studentenmateriaal, docentvragen en de antwoorden op deze vragen.

Bij dit boek kunnen docenten zelf toetsen samenstellen met behulp van www.toetsopmaat.nl. Deze toetsenbank bevat alle vragen uit de oefentoetsen voor studenten. Ook zijn er extra, afgeschermde, toetsvragen beschikbaar waar studenten nog niet mee hebben kunnen oefenen. Toetsen kunnen geëxporteerd worden naar diverse formats.

Duurzame bedrijfsvoering is geschikt voor opleidingen op het gebied van economie en bedrijfskunde, zoals Accountancy, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Bedrijfskunde MER, Technische Bedrijfskunde, Logistiek, Commerciële economie en Facility Management.

Lees meer