Fysieke distributie / Druk 3

Toegevoegde waarde in ketenperspectief

Voorzijde
Inhoudsopgave;
Inkijkexemplaar
73,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 70,25 i
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001886998
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Ad van Goor M.J. Ploos van Amstel Walter Ploos van Amstel
Druk: 3
Relevante opleidingen: Logistics Management
Pagina's: 464
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Voorgeschreven bij o.a.: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789001834180
Categorie: Economie Logistiek & Inkoop
NUR: Productie, inkoop, logistiek

- Gaat uit van het didactische concept van Werken met Logistiek;

- behandelt strategische én operationele thema's;

- bevat een nieuw hoofdstuk over Omni-channel distributie.

Fysieke distributie behandelt zowel de strategische als de operationele onderwerpen binnen de distributielogistiek. Het boek is opgebouwd volgens het succesvolle didactische concept van Werken met Logistiek . Op overzichtelijke wijze komen de drie deelsystemen van de fysieke distributie aan bod: voorraadbeheer en DRP, magazijnen en handling, en extern transport. Ook gaat de derde editie in op thema's als routeplanning, kostenbeheersing, economic trade offs, Europese distributielogistiek en retaillogistiek. De vele actuele casussen maken het beeld van deze sector compleet.

De derde editie bevat 140 nieuwe voorbeelden en ieder hoofdstuk begint met een nieuwe openingscasus. Bovendien is er een compleet nieuwe hoofdstuk toegevoegd over Omnichanneldistributie.

Fysieke distributie is geschreven voor opleidingen als Logistiek & Economie, Logistiek & Technische Vervoerskunde, Technische bedrijfskunde, Small Business & Retail Management en de Lerarenopleiding Algemene Economie.

Over de auteurs

Prof. dr. A.R. van Goor studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende vijftien jaar is hij daar verbonden geweest aan de Faculteit der Economische Wetenschappen.

Prof. jhr. drs. M.J. Ploos van Amstel was werkzaam in verschillende functies in de metaalindustrie: in de productiebesturing, als inkoper en als verkoopleider. Momenteel is hij CFO bij distributiebedrijf CB.

Prof. jhr. dr. W. Ploos van Amstel heeft onder meer gewerkt voor producent Edet. Hij werkt al meer dan 25 jaar als organisatieadviseur op het gebied van logistiek, supply chain management en internationale distributie voor onder meer Cap Gemini en KPMG. Daarnaast is hij lector City Logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam.