Politiek en politicologie / Druk 5 (e-book)

Voorzijde
42,25
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001885441
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Edwin Woerdman
Druk: 5
Pagina's: 350
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Sociologie
NUR: Mens en maatschappij algemeen

- Het enige veelomvattende handboek op het gebied van politicologie;

- met uitgebreide maatschappelijk relevante casuïstiek en gegevens;

- omschrijft zowel nationale als internationale politiek.

Politiek en politicologie gaat in op de lokale, regionale en nationale Nederlandse politiek, maar richt zich ook op Europese en internationale politiek. De rol van politieke opvattingen, politieke partijen en belangengroepen wordt uitgebreid besproken. Traditionele begrippen als democratie, staat en macht komen aan de orde, maar ook minder traditionele begrippen als ‘governance’ en ‘civil society’.

Deze vijfde editie is volledig herzien. Elk hoofdstuk begint nu met een actuele, maatschappelijk relevante casus uit de praktijk. Voorbeelden zijn multiprobleemgezinnen, de vluchtelingencrisis en het boerkaverbod. Verder komen recente politieke ontwikkelingen aan de orde, zoals de doorbraak van het populisme, nieuwe vormen van democratie (zoals e-democratie) en de scheidslijn kosmopolitisch-nationalistisch. Ook is er meer aandacht voor lobbyen en de rol van de media in de politiek. Onderzoeksuitkomsten zijn overal geüpdatet.

Het boek is geschikt voor alle opleidingen waarin studenten kennis moeten nemen van politiek, zoals Social Work, Bestuurskunde, HBO Rechten en Journalistiek.

De website bij het boek bevat ondersteunend materiaal voor zowel studenten als docenten. Studenten kunnen er terecht voor opdrachten, oefentoetsen, relevante links en verwijzingen naar aanvullende literatuur. Docenten vinden er extra opdrachten en de figuren en tabellen uit het boek. Daarnaast kunnen ze met www.toetsopmaat.nl. eenvoudig hun eigen toetsen samenstellen.

Lees meer