Zo doe je een onderzoek / Druk 3

Voorzijde
Inkijkexemplaar
27,95
Met 5% studentenkorting
Voor 26,55 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001878139
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Roel Grit & Mark Julsing
Druk: 3
Pagina's: 304
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Onderzoeksvaardigheden
NUR: Management algemeen

Organisaties laten geregeld onderzoeken uitvoeren om nieuwe kennis te produceren of bestaande kennis te evalueren. Een afgestudeerde van een hogeschool of universiteit moet daarom beschikken over goede onderzoeksvaardigheden. Met Zo doe je een onderzoek krijg je praktische handvatten om een onderzoek uit te voeren, met als resultaat een gedegen onderzoeksrapport.

Waarom kiezen voor Zo doe je een onderzoek?

* Handzaam en compact;

* leidt je door een onderzoek aan de hand van praktische aanwijzingen;

* met handige online tools.

Zo doe je een onderzoek is een compact doe-boek. Het biedt je een overzichtelijk plan van aanpak, bestaande uit de volgende acht stappen: bepaal je onderwerp, maak een onderzoeksplan, ontwerp het onderzoek, verzamel je gegevens, analyseer je gegevens, formuleer conclusie en aanbevelingen, schrijf het onderzoeksrapport en rond je onderzoek af. Zo doe je een onderzoek is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de derde editie van Zo doe je een onderzoek?

In deze derde editie zijn de gedragscode van de Vereniging Hogescholen voor het uitvoeren van onderzoek, het onderwerp "Online onderzoekscommunities" en de veeglijnmethode voor het schrijven van grote teksten toegevoegd. Ook is er aandacht voor onderzoek naar "big data". Tot slot zijn de voorbeelden in dit boek algemener.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vind je veel aanvullende formulieren die je helpen bij het doen en rapporteren van onderzoek, zoals checklists en modellen.

Lees meer