Gedrag in organisaties / Druk 7

Voorzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
69,95
Met 5% studentenkorting
Voor 66,45 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001876937
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: G. Alblas & E. Wijsman
Druk: 7
Pagina's: 483
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Management & bedrijfskunde
NUR: Management algemeen

- Inspirerende inleiding in de organisatiepsychologie;

- aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in digitalisering;

- bevat veel oefenmogelijkheden.

Gedrag in organisaties staat bekend als dé inleiding in de organisatiepsychologie. Auteurs Gert Alblas en Ella Wijsman beschrijven op inspirerende wijze het gedrag van mensen in organisaties en geven mogelijke verklaringen. Bovendien geven ze aan hoe deze kennis gebruikt kan worden bij het leiding geven in organisaties.

De zevende editie van Gedrag in organisaties is geheel herzien. Nieuwe publicaties laten nog beter zien hoe de inzichten in de praktijk toepasbaar zijn. Daarnaast zijn nieuwe ontwikkelingen in de digitalisering opgenomen, zoals de invloed op de communicatie in organisaties, het werken in virtuele groepen en de relatie tussen vaste medewerkers en de flexibele schil.

Gedrag in organisaties is geschikt voor een groot scala aan opleidingen binnen het hoger economisch onderwijs, technisch onderwijs en sociaal onderwijs, bijvoorbeeld Social Work en Human Resource Management.

Over de auteurs

Gert Alblas is sociaal- en organisatiepsycholoog en was als universitair docent verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Open Universiteit. Tegenwoordig is hij werkzaam als auteur. Voor Noordhoff Uitgevers schreef hij meerdere boeken over psychologie, management en organisatie.

Ella Wijsman is als psycholoog gespecialiseerd in organisatiepsychologie en managementtheorie en heeft als docent in het hbo en wo gewerkt. Daarnaast heeft zij zowel in de profit- als in de nonprofit-sector managementopleidingen ontworpen en gecoördineerd, trainingen gegeven en mensen gecoacht. Zij is auteur van het boek Psychologie & Sociologie, in Nederland een standaardwerk op dit terrein.

Lees meer