Wiswijs / Druk 4

Wiskunde als voorbereiding op het hoger onderwijs

Voorzijde
Inkijkexemplaar
67,95
Met 5% studentenkorting
Voor 64,55 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001876265
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Drs. A.J. Pach & Drs. J.F.M. Wisbrun
Druk: 4
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Economie Wiskunde
NUR: Wiskunde algemeen

• biedt studenten inzicht in wiskunde;

• van wiskundebasis naar concrete toepassingen;

• behandelt de relevante theorie van de havo en het vwo;

• antwoorden achterin het boek;

• volledige uitwerkingen bij alle opgaven.

Studenten zijn wiskundig weerbaarder wanneer de wiskundekennis niet gebaseerd is op abstracte trucs, maar op inzicht. Wiswijs begint helemaal bij het begin, met getallen en rekenregels. Daarna komen de diverse functies, grafieken en vergelijkingen aan de orde. Dit deel komt ruwweg overeen met de algebra en analyse uit de onderbouw van havo en vwo. Naast het opbouwen van een stevige wiskundige basis, is er ook ruime aandacht voor het toepassen van wiskunde. Tot slot behandelt Wiswijs enkele veelgevraagde onderwerpen uit het bovenbouwprogramma van havo en vwo: algebra, machten en logaritmen, differentiëren, kansberekening en combinatoriek.

De uitnodigende toon, de heldere aanwijzingen, uitgebreide uitwerkingen en duidelijke samenvattingen maken Wiswijs heel toegankelijk, zelfs voor degenen die in het verleden misschien minder plezierige ervaringen met wiskunde hebben gehad. In deze herziene vierde druk zijn onderwerpen als wetenschappelijke notatie, transformaties van grafieken en binomiale verdeling toegevoegd.

Wiswijs is uitermate geschikt voor studenten en volwassenen die hun wiskundekennis willen ophalen of bijspijkeren, bijvoorbeeld voor een studie in de sociale of economische wetenschappen aan een hogeschool of universiteit. Maar ook voor zelfstudie is Wiswijs zeer goed te gebruiken.

Lees meer