Voor de verandering / Druk 6

een praktische inleiding in de agogische theorie

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
45,95
Met 5% studentenkorting
Voor 43,65 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001875756
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joep Brinkman
Druk: 6
Pagina's: 315
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Hulpverlening & agogiek
NUR: Sociaal ruimtelijke wetenschappen

Voor de verandering is een toegankelijke en veelgebruikte inleiding in de agogiek, oftewel de veranderkunde. Aan de hand van een grote hoeveelheid voorbeelden worden veranderingsprocessen van individuen, groepen, organisaties en grotere samenlevingsverbanden toegelicht. De toepassing van de veranderkunde in de beroepspraktijk staat centraal.

Waarom kiezen voor Voor de verandering?

* al jaren hét standaardwerk op het gebied van agogiek;

* bevat alle relevante ontwikkelingen;

* gericht op toepassing in het werkveld.

Voor de verandering gaat uitgebreid in op de vaardigheden die je nodig hebt om veranderprocessen in het werkveld te begrijpen en te begeleiden. De theorie wordt behandeld aan de hand van tal van concrete en soms hilarische voorbeelden. De samenhang die bestaat tussen veranderingen op de verschillende niveaus - individuen, groepen, organisaties en grotere samenlevingsverbanden - wordt steeds aangegeven. Ieder hoofdstuk sluit af met een samenvatting en een lijst met de betekenis van de belangrijkste behandelde begrippen. Voor de verandering is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de zesde editie van Voor de verandering?

De zesde editie van Voor de verandering is aangepast aan de huidige stand van zaken, bijvoorbeeld ten aanzien van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de toenemende rol van ICT en sociale media en de exploderende juridisering van de samenleving. Het hoofdstuk over samenlevingsverbanden is geheel vernieuwd.

Online ondersteuning

Met de code in je nieuwe studieboek heb je twee jaar lang gratis toegang tot het online materiaal bij het boek. Je vindt hier extra toetsen en opdrachten voor een goede voorbereiding op het tentamen. De toegangscode in het boek is persoonsgebonden en eenmalig te gebruiken.

Lees meer