Psychologie en sociologie / Druk 7 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
42,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001875640
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: P.E. Wijsman & Wouter Molendijk
Druk: 7
Pagina's: 400
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Psychologie
NUR: Psychologie algemeen

Psychologie en Sociologie beschrijft de basis en de onderlinge samenhang van deze vakken in heldere bewoordingen en met duidelijke definities. De overzichtelijke opmaak en de vele illustraties en voorbeelden bevorderen de studeerbaarheid.

Waarom kiezen voor Psychologie en Sociologie?

* Het enige studieboek dat deze vakgebieden met elkaar verbindt;

* met heldere definities en begrijpelijke uitleg;

* verhalen, voorbeelden en illustraties maken de begrippen invoelbaar.

Psychologie en Sociologie bestaat uit vijftien hoofdstukken die alle relevante begrippen uit de twee wetenschappen aanreiken. Alle hoofdstukken kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingezet in de lessen. Door de vele voorbeelden, verhalen en illustraties is de theorie makkelijk te begrijpen. Elk hoofdstuk bevat verdiepende tussenvragen en eindvragen om de stof goed te kunnen toetsen. Een aantal van deze vragen leent zich goed voor behandeling in discussiegroepjes. Ook bevat het boek heldere samenvattingen. Psychologie en Sociologie is daarom uitermate geschikt voor zelfstudie. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de zevende editie van Psychologie en Sociologie?

In de zevende editie van Psychologie en Sociologie zijn alle hoofdstukken over psychologie geheel herzien. Ook zijn actuele wetenschappelijke bevindingen verwerkt, bijvoorbeeld op het gebied van neuropsychologie. Een korte inleiding in de klinische psychologie is toegevoegd, evenals een gedeelte over psychologische stromingen, zoals positieve psychologie. Daarnaast zijn veel definities vernieuwd, aangescherpt of vereenvoudigd. Tot slot zijn er nieuwe voorbeelden, cases, vragen en figuren toegevoegd.

Online ondersteuning

Kiest u voor dit boek, dan krijgt u ook de beschikking over Prepzone, de rijke online leeromgeving bij onze top-50 studieboeken. Prepzone bevat bronnenmateriaal zoals opdrachten, begrippentests en een uitgebreide interactieve toetsenbank. Alle content is afgestemd op de leerstof van het boek. Uw studenten kunnen zich met Prepzone perfect voorbereiden op lessen en tentamens. Docenten krijgen toegang tot het docentenmateriaal, plus de optie om extra opdrachten en toetsen in te plannen voor studenten, zodat u hun studiegedrag kunt volgen en bijsturen. Studenten krijgen toegang tot Prepzone via een unieke code in hun nieuwe studieboek die twee jaar geldig is na activatie.

Over de auteur

Ella Wijsman heeft jarenlang als docent, trainer en coördinator in het Hoger Onderwijs gewerkt. Zij heeft veel studiemateriaal ontwikkeld voor managementopleidingen, de opleiding Personeel en Organisatie en externe klanten. Voor deze zevende druk heeft zij intensief samengewerkt met Wouter Molendijk. Hij heeft uitgebreide ervaring in het onderwijs en werkt als coach en trainer.

Lees meer