Financieel management van non-profit organisaties / Druk 7

Voorzijde
Inkijkexemplaar
70,95
Met 5% studentenkorting
Voor 67,40 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001875398
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: T.L.C.M. Groot & G.J. van Helden
Druk: 7
Pagina's: 384
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Economie Bedrijfseconomie
NUR: Management algemeen

Financieel management van non-profit organisaties biedt een uitgebreid overzicht van het vakgebied inclusief de nieuwste ontwikkelingen. Het zet de belangrijkste theoretische perspectieven op een rij en belicht de toepassing in de Nederlandse praktijk.

Waarom kiezen voor Financieel management van non-profit organisaties?

* Uitgebreid overzicht van de benodigde theorie├źn;

* bevat de nieuwste ontwikkelingen;

* met aandacht voor thema's als ethisch management.

In dit boek wordt financieel management in de non-profitsector op drie verschillende manieren toegelicht. Ten eerste komen de relevante theorie├źn van sturing van non-profit organisaties aan de orde. Daarna gaat het boek in op methoden en technieken van sturing, waaronder kostenanalyse, budgettering, prestatiemanagement en externe verslaggeving. Het laatste deel licht toe hoe de theorie en sturingstechnieken kunnen worden toegepast in de praktijk. Financieel Management van non-profit organisaties is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de zevende editie van Financieel management van non-profit organisaties?

De zevende editie van dit boek bevat de laatste stand van zaken in elke behandelde sector en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van agentschapstheorie, stewardship theorie en public management. Omdat er steeds meer behoefte is aan effectief bestuur en toezicht en handhaving van regels is er een nieuw hoofdstuk over Corporate Governance toegevoegd. Ook is er aandacht voor ethisch management. Tot slot zijn de hoofdstukken over de technieken van financieel management uitgebreid met cases en praktijkvoorbeelden.

Online ondersteuning

Met de code in je nieuwe studieboek heb je twee jaar lang gratis toegang tot het online materiaal bij het boek. Je vindt hier extra casussen en PowerPoints. De toegangscode in het boek is persoonsgebonden en eenmalig te gebruiken.

Lees meer