Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde HO / Druk 2

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
31,95
Met 5% studentenkorting
Voor 30,35 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001874476
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Harm Scholte e.a.
Druk: 2
Pagina's: 269
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Natuur- & Scheikunde
NUR: Scheikunde algemeen

Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde helpt je je scheikundekennis op te frissen en, waar nodig, bij te spijkeren. Inclusief handige online instaptoets voor een studieadvies op maat!

Waarom kiezen voor Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde?

* helpt je je scheikundekennis op te frissen en bij te spijkeren;

* inclusief online instaptoets voor een studieadvies op maat;

* ondersteunende website met veel extra studie- en oefenmateriaal.

Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde bevat hoofdstukken over atoombouw, bindingen, stoffen, reacties, chemisch rekenen, zouten, koolstofchemie, polymeren, zuren en bases, en redoxreacties. Ook zijn er aanvullende hoofdstukken over milieu en veiligheid, en de procesindustrie. De leerstof is opgedeeld in kleine stappen, zodat je er goed mee uit de voeten kunt. Op de linkerpagina's van het boek vind je theorie en praktijkvoorbeelden, en op de rechterpagina's oefeningen en opdrachten. De praktijkvoorbeelden zijn afkomstig uit allerlei vakgebieden waarin scheikunde een rol speelt. Achterin het boek vind je de antwoorden op de opgaven.

Je start met het maken van de gratis online instaptoets. Na het maken van die instaptoets krijg je een studieadvies op maat. In dit advies staan de onderwerpen vermeld die je nog niet voldoende beheerst, met vermelding van de hoofdstukken waar je deze onderwerpen in het boek kunt terugvinden. Na bestudering van de stof kun je vervolgens de eindtoetsen op de site maken.

In deze tweede editie van Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde is meer ruimte voor uitleg en is er een duidelijker onderscheid gemaakt tussen microniveau en macroniveau. Ook is er meer aandacht voor de context van de verschillende opleidingen die het boek gebruiken. Verder zijn in deze uitgave nieuwe onderwerpen opgenomen, zoals bijvoorbeeld groene chemie. Het boek hanteert de IUPAC-regels voor naamgeving.

Basisvaardigheden Toegepaste Scheikunde is onderdeel van de serie Basisvaardigheden. Noordhoff Uitgevers heeft deze serie ontwikkeld om deficiƫnties van studenten op het gebied van taal, rekenen en exacte vakken te verhelpen. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vind je (instap)toetsen, voorbeeldopgaven met uitleg, animaties van microprocessen en uitwerkingen. Zo kun je zelf uitgebreid oefenen met de theorie.

Lees meer