Interculturele competenties (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
33,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001868864
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Patrick Janssen
Druk: 1
Pagina's: 200
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Beroepsvaardigheden
NUR: Management algemeen

- Definieert op heldere en overzichtelijke wijze wat cultuur is;

- met aandacht voor de ontstaansgeschiedenis, zienswijzen en met praktische modellen;

- bevat een duidelijk en stevig theoretisch kader.

Het nieuwe boek Interculturele competentie leert studenten wat cultuur eigenlijk inhoudt, vanuit een stevig theoretisch kader. Studenten kunnen na bestudering van dit boek goed in verschillende culturen functioneren.

Interculturele competentie belicht aan de hand van basisbegrippen als waarde, rol, comfortzone, betekenis en context wat cultuur is. Het boek gaat in op de ontstaansgeschiedenis en reikt diverse modellen aan om cultuur mee te begrijpen en in te kaderen. Vervolgens wordt de theorie verbonden aan de praktijk. Het boek licht bijvoorbeeld toe hoe om te gaan met interculturele conflicten. Na bestudering van dit boek kunnen studenten zich in verschillende culturen staande houden, met een open blik. Interculturele competentie is uitermate geschikt voor internationaal georiƫnteerde opleidingen, zoals Economie, Bedrijfskunde en Human Rescource Management, maar zeker ook voor opleidingen zoals Social Work, Lerarenopleidingen en de Hotelschool. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

Online ondersteuning

Studenten vinden op de ondersteunende website toetsen met feedback, studieadvies, een begrippentrainer en -test, uitwerkingen en antwoorden, figuren en handige weblinks. Voor docenten staan er uitwerkingen, collegesheets en Toets-op-maat. Ook hebben zij toegang tot de content van het studentendeel.Dit boek is tevens verkrijgbaar als e-book.

Over de auteur:

Patrick Janssen is docent interculturele communicatie aan de Hogeschool Tio. Vanuit zijn eigen onderneming JungleManagers verzorgt hij onder meer workshops, coacht hij medewerkers en coƶrdineert hij projecten. Eerder werkte hij als consultant bij CREM BV en BuildDesk Group.

Lees meer