De taalontwikkeling van het kind / Druk 2 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
48,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001866327
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Annemarie Schaerlaekens
Druk: 2
Pagina's: 343
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Categorie: Lerarenopleiding Pedagogiek & onderwijskunde
NUR: Taal Hoger Onderwijs

De taalontwikkeling van het kind beschrijft de verschillende periodes in het taalverwervingsproces van kinderen, vanaf de geboorte tot de leeftijd van 8 jaar. Het boek is heel toegankelijk geschreven en je hebt geen voorkennis nodig om ermee te kunnen werken.

Waarom kiezen voor De taalontwikkeling van het kind?

* geeft je inzicht in de taalontwikkeling van kinderen

* toegankelijk geschreven

* geen linguïstische, psychologische of andere voorkennis nodig.

Het boek behandelt de taalvorderingen van het kind steeds algemeen, maar ook specifiek voor het Nederlands. Het besteedt eveneens aandacht aan de rol van de omgevingstaal. De taalontwikkeling van het kind bevat een uitvoerig hoofdstuk over meertalige ontwikkeling, en een hoofd

stuk over taalproblemen bij kinderen. Het boek is zeer toegankelijk geschreven en geïllustreerd met veel voorbeelden van Nederlandssprekende kinderen. Hierdoor heb je geen linguïstische, psychologische of andere voorkennis nodig om het te kunnen gebruiken.

Deze tweede editie van De taalontwikkeling van het kind is op verschillende punten geactualiseerd. Het boek steunt op recenter onderzoek, bijvoorbeeld wat betreft de inzichten in het hoe en waarom van de taalontwikkeling, de visies op meertaligheid en de kijk op taalmoeilijkheden als ontwikkelingsafasie. Verder is in deze uitgave de lijst van recente tools, zoals taaltesten, aangepast.

Lees meer