Leren interviewen / Druk 7

Voorzijde
Achterzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
33,95
Met 5% studentenkorting
Voor 32,25 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001862565
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Marian Hulshof
Druk: 7
Pagina's: 118
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Categorie: Communicatie & Talen Exact, Techniek & Onderzoek Onderzoeksvaardigheden Gesprekken
NUR: Journalistiek

* Leert studenten stapsgewijs een relevant interview af te nemen;

* algemene en beknopte methode;

* online docentenhandleiding beschikbaar.

Dit compacte en toegankelijk geschreven boek leert studenten stapsgewijs een relevant interview af te nemen, met respect voor de geïnterviewde.

Nieuwsgierigheid naar de werkelijkheid is de drijfveer achter interviewen. Leren interviewen geeft studenten de instrumenten om die drijfveer professioneel vorm te geven. Zij ervaren het verschil tussen feiten, meningen, ervaringen en motieven, en worden zich bewust van belangrijke keuzes die de interviewer moet maken als het gaat om sturing, sfeerbewaking en diepgang. Het boek gaat uitgebreid in op doorvraagtechnieken en geeft ook handige tips voor het omgaan met communicatieproblemen. Stap voor stap brengen studenten de bestudeerde interviewtechnieken – die uiteindelijk samenkomen in een geïntegreerde opdracht – in de praktijk.

In deze zevende editie is de theorie inhoudelijk aangescherpt en anders ingedeeld. De fasering van het leerproces is toegevoegd en enkele voorbeelden zijn geactualiseerd. In Hoofdstuk 1 is de indeling in soorten interviews aangepast aan nieuwe inzichten, in Hoofdstuk 3 is het onderdeel metacommunicatie toegevoegd en in Hoofdstuk 6 is het onderdeel over schriftelijke toepassing in onderzoek uitgebreid. Nieuw is de beschrijving van cultuurverschillen in Hoofdstuk 3 en 5. Verder zijn alle formulieren uit de lopende tekst gehaald en samengebracht in Bijlage 1. Nieuw is Bijlage 3, met links naar gesproken interviews, voorzien van beschrijving en commentaar.

Leren interviewen is geschreven voor alle hbo-studenten die tijdens hun opleiding of als (aankomend) professional met interviewen te maken krijgen. Het boek kan ook uitstekend gebruikt worden voor communicatietrainingen.

Op de ondersteunende website vinden studenten aanvullende voorbeelden en opdrachten, inclusief de uitwerking met bijbehorende formulieren. Docenten vinden er een docentenhandleiding.

Dit boek is tevens verkrijgbaar als e-book.

Lees meer