Leren en onderwijzen / Druk 2 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
38,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001856557
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Simon Ettekhoven & Jan Hooiveld
Druk: 2
Pagina's: 378
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Categorie: Lerarenopleiding Onderwijsontwikkeling & -psychologie
NUR: Onderwijs en opvoeding

Leren en onderwijzen 2e druk is een boek van Simon Ettekoven uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001834647

Leren en onderwijzen reikt studenten van onderwijsgerelateerde opleidingen de basiskennis aan die elke leerkracht nodig heeft om zich als professional te kunnen manifesteren. Studenten leren keuzes maken en leren hoe ze gemaakte keuzes kunnen realiseren in de onderwijspraktijk.

Waarom kiezen voor Leren en onderwijzen?

een uitstekende voorbereiding op de onderwijspraktijk;

aandacht voor zowel de theorie als de praktijk van leren en onderwijzen;

uitgebreide (online) toetsingsmogelijkheden.

In deze tweede editie is meer aandacht voor de pedagogische kant van onderwijzen. Verder is het hoofdstuk over leren uitgebreid met informatie over het cognitivisme en komt in het hoofdstuk over de leerkracht de maatschappelijke positie van de docent aan de orde. Het hoofdstuk over het sturen van leren is vervangen door een breder hoofdstuk over onderwijzen, waarin specifieke aandacht wordt besteed aan verschillende onderwijstypen en de consequenties daarvan voor het werk van de leraar. Deze consequenties zijn ook verwerkt in het praktijkdeel. Aan het praktijkdeel is tevens het hoofdstuk 'Storing' toegevoegd dat ingaat op zaken als klassenmanagement en orde houden.

Lees meer