Basisboek Enquêteren / Druk 4 (e-book)

handleiding voor het maken van een vragenlijst en het voorbereiden en afnemen van enquêtes

Voorzijde
Inkijkexemplaar
41,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001856175
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Ben Baarda Matthijs Kalmijn Martijn de Goede
Druk: 4
Pagina's: 130
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Categorie: Exact, Techniek & Onderzoek Onderzoeksvaardigheden
NUR: Specialistische geneeskunde: algemeen

Basisboek Enquêteren biedt je een handleiding voor het maken van een vragenlijst en het voorbereiden en afnemen van enquêtes. Op de ondersteunende website vind je veel extra oefenmateriaal.

Waarom kiezen voor Basisboek Enquêteren?

• geschikt voor alle opleidingen in het hoger onderwijs;

• geen voorkennis vereist;

• veel extra materiaal online.

Deze vierde, herziene editie van Basisboek Enquêteren leert jou als student in het hoger onderwijs stap voor stap hoe je een enquête voorbereidt, maakt en afneemt. Zonder dat je hiervoor voorkennis nodig hebt. Elk hoofdstuk begint met vragen en begrippen en een samenvatting van de inhoud in de vorm van een beslissingsschema. Hierdoor heeft het boek een duidelijke structuur en kun je heel gericht oefenen met het samenstellen en afnemen van enquêtes.

De onderwerpen die aan bod komen, zijn: wanneer gebruik ik een enquête? Wanneer gebruik ik een face-to-face, telefonische, schriftelijke of online enquête? Hoe vertaal ik een abstract begrip als motivatie in meetbare termen? Hoe maak ik enquêtevragen? Hoe maak ik antwoordmogelijkheden? Hoe maak ik de enquête? Wat moet ik allemaal regelen voor een vragenlijstonderzoek? Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op www.basisboekenqueteren.noordhoff.nl vind je een lege, te downloaden versie van de opdrachten, een Excelbestand, waarmee je een planning voor het vragenlijstonderzoek kunt maken en tips voor het afnemen van een mondelinge enquête.