Persoonlijke kwaliteit / Druk 4

inzicht, oefening en ontwikkeling

Voorzijde
Achterzijde
Inhoudsopgave
Inkijkexemplaar
42,50
Met 5% studentenkorting
Voor 40,38 i
Levertijd: 3 dagen
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001853280
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Y.H. Gramsbergen-Hoogland e.a.
Druk: 4
Pagina's: 321
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Categorie: Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Hulpverlening & agogiek Persoonlijke & professionele ontwikkeling
NUR: Sociaal ruimtelijke wetenschappen

Persoonlijke kwaliteit geeft je inzicht in de kwaliteiten die je nodig hebt in de beroepspraktijk en helpt je die kwaliteiten (verder) te ontwikkelen. Hierbij moet je denken aan de competenties en vaardigheden die in beroeps- en functieprofielen worden genoemd en waar bij sollicitaties naar wordt gevraagd.

Waarom kiezen voor Persoonlijke kwaliteit?

* erg handig voor je studieloopbaan en/of stage;

* helder en toegankelijk geschreven;

* ondersteunende website met veel extra studie- en oefenmateriaal.

Persoonlijke kwaliteit bestaat uit twee delen. Deel 1 bevat een hoofdstuk met uitleg over de Big Five en uitleg over de begrippen "eigenschappen", "kwaliteiten" en "vaardigheden" gebruikt. Verder vind je in dit deel een hoofdstuk met werkmodellen voor ontwikkeling en oefening. In Deel 2 gaat het boek vervolgens in op persoonlijke kwaliteiten: je leert wat je eigen talenten zijn en hoe je die inzet en ontwikkelt. Ook leer je welke kwaliteiten en vaardigheden je nodig hebt in het contact met je naaste omgeving (zoals je collega's), en welke kwaliteiten vooral handig zijn in het contact met de buitenwereld (de samenleving). Door middel van vragenlijsten krijg je inzicht in het gedrag dat mensen vertonen die over bepaalde kwaliteiten beschikken. Voor het (verder) ontwikkelen van kwaliteiten kun je gebruikmaken van de adviezen en oefeningen in het boek.

De vragen, voorbeelden, casuïstiek en het oefenmateriaal in deze vierde editie zijn geactualiseerd. Verder is het boek aangevuld met nieuw materiaal en heeft het een beter herkenbare indeling gekregen. Het boek bestaat nu uit twee delen, waarbij Deel 1 de basis vormt voor Deel 2. De kwaliteiten in Deel 2 zijn in een andere, logischere volgorde gezet. De invloed van Big Five-factor V, Intellectuele Autonomie, is in deze uitgave in de uitwerking van alle hoofdstukken meegenomen. Verder beginnen alle hoofdstukken met een nieuwe vragenlijst, waarin je de invloed van de Big Five ook duidelijk terug kunt zien. Persoonlijke kwaliteit is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vind je uitwerkingen van de oefeningen en suggesties voor een vervolg, checklists, formulieren, vragenlijsten en extra achtergrondinformatie.

Lees meer