Groepen aan het werk / Druk 7

Voorzijde
Achterzijde
45,95
Met 5% studentenkorting
Voor 43,65 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001846251
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jan Pieter van Oudenhoven & Hanneke Grutterink
Druk: 7
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
Categorie: Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Hulpverlening & agogiek Psychologie
NUR: Psychologie algemeen

Groepen aan het werk brengt je de praktische en herkenbare kennis bij die je nodig hebt om te begrijpen hoe mensen zich gedragen in een groep, en om zelf goed te kunnen functioneren in groepsverband.

Waarom kiezen voor Groepen aan het werk?

* biedt inzicht in groepsgedrag en goede samenwerking;

* bevat handige practicumtips;

* veel (online) oefenmateriaal.

Een groot deel van ons leven brengen we door in groepsverband. Omdat de maatschappij steeds ingewikkelder wordt, zijn we gedwongen steeds meer met anderen samen te werken. Niet iedereen heeft de vaardigheden om goed in een groep te kunnen functioneren. Daarvoor is het in de eerste plaats belangrijk dat je begrijpt hoe mensen zich gedragen in groepsverband. Groepen aan het werk brengt je deze kennis bij. Ieder hoofdstuk bevat een overzicht van de sociaalpsychologische theorie over een belangrijk aspect van groepen, vooral van taakgroepen. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: conflict (mediation) en onderhandeling, culturele diversiteit, leidinggeven, samenwerken in groepen en besluitvorming. Na elk hoofdstuk is een experiment of opdracht opgenomen, en een oefening die je helpt het geleerde zelf te ervaren. Ook geeft het boek je handige tips om het beste uit een practicum te halen.

Deze zevende editie van Groepen aan het werk biedt je nog meer praktische kennis over groepen dan de vorige editie. Ook is er meer aandacht voor het functioneren van groepen in organisaties. Zo bereidt het boek je nog beter voor op een loopbaan binnen een organisatie. Groepen aan het werk is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vind je extra oefeningen en interessante casuïstiek over werken in groepen.

Lees meer