Klinische psychologie

theorie├źn en psychopathologie

Voorzijde
Achterzijde
69,95
Met 5% studentenkorting
Voor 66,45 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789001846244
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Henk T. van der Molen, Ellin Simon & Jacques van Lankveld
Druk: 3
Pagina's: 600
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
Categorie: Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Hulpverlening & agogiek Psychologie
NUR: Psychologie algemeen

- Standaardwerk op het gebied van klinische psychologie;

- volledig geactualiseerd naar de DSM-5;

- uitgebreide digitale ondersteuning.

Klinische psychologie is een standaardwerk op het gebied van klinische psychologie. Het omvat een theoretische inkadering van het klinische veld, een beschrijving van verschillende psychische stoornissen en theorie rondom classificatie, diagnostiek en behandelmethoden.

Het boek bestaat uit vier delen. De eerste twee delen geven een schets van het vakgebied en theoretische benaderingen hierbinnen. Deel 3 gaat over classificatie en diagnostiek. Tot slot bevat het vierde deel een uitgebreide toelichting bij de verschillende psychische stoornissen. Alle hoofdstukken zijn aangepast aan de meest recente theorie├źn en onderzoeksbevindingen.

Het boek is geschreven voor hbo-opleidingen als Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek, Toegepaste Psychologie en HBO-V, en voor wo-opleidingen als Psychologie, Pedagogiek en Sociale Wetenschappen.

Deze derde editie van Klinische psychologie heeft een update ondergaan en is volledig aangepast aan de DSM-5. Ook is er meer aandacht voor de toepassing van het vakgebied in de praktijk . Nieuw is het hoofdstuk over neurobiologische ontwikkelingsstoornissen bij volwassenen. De omvang van het boek is substantieel gereduceerd.

Lees meer