Werken in Organisaties

hoe werken werkt

Voorzijde
Inkijkexemplaar
54,95
Met 5% studentenkorting
Voor 52,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001834265
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Heike Aiello
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
Categorie: Management & bedrijfskunde Organisatiekunde
NUR: Management algemeen

Organisaties worden steeds 'platter'. Dat vraagt van de individuele medewerker een hogere mate van zelfredzaamheid en een groter zelf oplossend vermogen van teams. Hiervoor zijn andere communicatietechnieken en inzicht in de dynamiek tussen mensen nodig. Werken in organisaties is een onmisbare gids voor iedereen die voor het eerst in een organisatie aan de slag gaat. Het biedt een overzicht van de krachten die in organisaties spelen en helpt studenten zich in een organisatie effectief te handhaven.

Waarom kiezen voor Werken in organisaties?

* Compleet handboek dat alle aspecten van samenwerken in een organisatie bespreekt;

* helpt studenten de werkomgeving te duiden;

* bevat naast theorie en modellen 15 illustratieve portretten uit verschillende vakgebieden en praktische tips.

Werken in organisaties behandelt in vijf delen de belangrijkste vragen rondom het beginnen met werken in een organisatie. Als eerste gaat het boek in op zelfkennis: Hoe krijg je zicht op je talenten en passie? Hoe leer je een vak? Vervolgens bespreekt het boek hoe organisaties 'werken' en hoe je kunt inschatten of een organisatie bij je past. Verder leren studenten hoe ze een goede (loopbaan)keuze kunnen maken en hoe ze zich staande kunnen houden binnen organisaties, onder meer door te netwerken. Tot slot kijkt het boek naar vraagstukken op de lange termijn, zoals het in stand houden van de mentale en fysieke gezondheid en persoonlijk leiderschap. Modellen, verhalen, tips en reflectieoefeningen vullen de theorie aan. Werken in organisaties is geschikt voor de propedeuse- en de hoofdfase van alle opleidingen. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vinden studenten toetsen met feedback, studieadvies, een begrippentrainer en -test, uitwerkingen en antwoorden, figuren en handige links. Voor docenten staan er uitwerkingen van de vragen, collegesheets en Toets-op-Maat. Ook hebben zij toegang tot de content van het studentendeel.

Over de auteur

Heike Aiello is organisatiekundige en oprichter van CoreConnect. Zij stimuleert mensen en organisaties om vanuit kracht en inspiratie te werken.

Lees meer