Begrippen jaarverslaggeving

Voorzijde
Achterzijde
16,95
Met 5% studentenkorting
Voor 16,10 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001814045
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Epe Peter & Wim Koetzier
Druk: 1
Pagina's: 84
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2011
Categorie: Economie Verslaggeving
NUR: Accountancy en administratie

Jaarverslaggeving is hét standaardwerk voor het vak Externe Verslaggeving op hbo- en wo-niveau. Het boek biedt studenten een glashelder en goed leesbaar overzicht van de hoofdlijnen, met praktijkgerichte voorbeelden, verhelderende schema’s en uitgebreide online ondersteuning. Bij dit boek hoort een apart verkrijgbaar Begrippenoverzicht Jaarverslaggeving.

In het Begrippenoverzicht Jaarverslaggeving worden de begrippen uit de nieuwe editie van Jaarverslaggeving (8ste druk 2017) nog eens uitgelegd en wordt er een samenvatting van dit boek gegeven. Ideaal als naslagwerk en als voorbereiding op het tentamen.

Jaarverslaggeving is het complete standaardwerk voor de studie in externe verslaggeving op HBO/WO-niveau. Het boek is zeer studentvriendelijk: het taalgebruik is helder en er zijn veel voorbeelden en schema’s opgenomen. De volgende onderwerpen worden besproken: het bedrijfseconomische en juridische kader van de externe verslaggeving; de basisstukken van de verslaggeving (balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht); winst- en vermogensbepaling bij fluctuerende prijzen; de gevolgen van concernvorming; vreemde valuta en winstbelasting.

Lees meer