Creatief communiceren met kinderen

Voorzijde
42,95
Met 5% studentenkorting
Voor 40,80 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789001810177
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Lieke Drukker & Ben Baarda
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2012
Categorie: Communicatie & Talen Lerarenopleiding Sociale wetenschappen & gezondheidszorg Gesprekken Hulpverlening & agogiek Onderwijsontwikkeling & -psychologie
NUR: Ontwikkelingspsychologie

Volwassenen praten niet zo vaak met kinderen. Als ze dat doen is daar vaak een vervelende aanleiding voor, bijvoorbeeld slechte schoolprestaties of nog erger een scheiding van de ouders. Het zijn vaak gesprekken waar kinderen niet om vragen. Het is daarom extra belangrijk om die gesprekken zo te voeren, dat kinderen dit niet als onaangenaam ervaren. Aan te sluiten bij de leefwereld van een kind is dan van belang.

Je kunt beter met het kind op de grond op een groot stuk papier samen een tekening maken van het gezin van het kind, of zoals de tv-banketbakker Abel dat doet, samen een taart bakken. Het probleem is dat volwassenen die vorm van communiceren vaak verleerd en soms ook verdrongen hebben. Tekenen vinden de meeste volwassenen eng. Ze zullen minder moeite hebben met het spelen van een spelletje. In Creatief communiceren met kinderen en jongeren staan meer dan twintig voorbeelden hoe je op een creatieve manier met kinderen en jongeren kunt communiceren. Het bij de voorbeelden behorende materiaal, dat je zelf kunt gebruiken om creatief met kinderen te communiceren, is opgenomen in een apart deel.