Vitale organisaties / Druk 6

voortgezet management

Voorzijde
Achterzijde
90,95
Met 5% studentenkorting
Voor 86,40 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789001766689
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: J. Heijnsdijk
Druk: 6
Pagina's: 418
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
Categorie: Management & bedrijfskunde Organisatiekunde Strategisch management
NUR: Bedrijfskunde algemeen

Vitale organisaties leert je hoe je organisaties kunt analyseren en hoe je kunt vaststellen aan welke voorwaarden voldaan moet zijn om een organisatie vitaal te maken en te houden.

Organisaties zijn levende systemen, die in een zeker evenwicht moeten zijn met de omgeving en met de medewerkers die er in werken. Het is de taak van de manager om een goed evenwicht in die dynamiek te vinden en de menselijke energie optimaal te activeren

Vitale organisaties bouwt voort op de elementaire kennis van management en organisatie. Het boek is een verdieping van de leerstof, geschikt voor voortgezette studie in management op hbo- en universitair niveau. Ook middle managers en organisatieadviseurs kunnen er hun voordeel mee doen.

Het boek bestaat uit vier delen:

1. Organisatietheorie.

Hierin wordt een overzichtelijk analysemodel gepresenteerd voor het analyseren en besturen van organisaties.

2. Organisatietypologie

Er worden zes typen organisaties gedefinieerd, die allemaal anders omgaan met strategie, organisatiestructuur en het aansturen van de medewerkers.

3. Organisatiefuncties

Dit deel bespreekt hoe verschillende bedrijfsonderdelen binnen een organisatie elk min of meer een eigen identiteit hebben

4. Vitale organisaties in de toekomst

In dit laatste deel wordt de verbinding gelegd tussen de voorgaande delen. Hoe zorgt het management ervoor dat alle afdelingen samen n organisatie vormen, terwijl er toch voldoende gezonde spanning blijft om de medewerkers gemotiveerd en creatief te houden.

Lees meer