Kijk op spel / Druk 5 (e-book)

Drama voor de Pabo

Voorzijde
Inkijkexemplaar
45,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001753955
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Holger de Nooij
Druk: 5
Pagina's: 286
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789001866266
NUR: Didactiek

- Al jaren het meest gebruikte didactiekboek voor het vak drama;

- bevat alle informatie voor de vereiste kennisbasis;

- dé link tussen drama en passend onderwijs, 21e-eeuwse vaardigheden, cultuuronderwijs en praktijkonderzoek.

Kijk op spel is hét basisboek voor iedere leerkracht (in spe) die drama geeft. Het boek begint bij de basis en zoomt in op vragen als: hoe is het vak drama ontstaan en wat is het verschil tussen drama en toneel? Daarnaast is uiteraard volop aandacht voor de uitvoerende en didactische kant van het vak: hoe zet je activiteiten op en hoe begeleid je die? Hoe zorg je ervoor dat een drama-les ook onderwijsinhoudelijk zinvol is. Het boek helpt leerkrachten een vakvisie te ontwikkelen en om spelactiviteiten praktisch te vertalen naar verrijkend onderwijs. De inzichten uit het boek worden steeds gekoppeld aan het actuele basisonderwijs.

Deze vernieuwde, vijfde editie van Kijk op spel bevat alle informatie voor de vereiste kennisbasis en legt verbanden tussen drama en passend onderwijs, 21e-eeuwse vaardigheden, cultuuronderwijs en het doen van praktijkonderzoek. Op basis van wensen uit het werkveld zijn er verschillende aanpassingen gedaan om Kijk op spel relevant en aantrekkelijk te houden voor zowel de opleider als pabostudent. Zo is deze editie uitgebreid met een apart hoofdstuk over drama aan kleuters. Daarin wordt onder andere ingegaan op hoe kleuters (spelend) leren en wat het verschil is tussen leren en spelen. Ook is er een nieuw analysemodel ingevoegd, waarmee je dramalessen nog beter kunt ontwerpen en analyseren.

Kijk op spel is speciaal geschreven voor de pabo en kan gebruikt worden in zowel de propedeutische fase als de hoofdfase van de opleiding.

Op www.dramaland.noordhoff.nl biedt Noordhoff digitale ondersteuning bij dit boek. De unieke code voorin dit boek geeft studenten en docenten toegang tot onder andere video’s, toetsen, samenvattingen en lesvoorbeelden.

Holger de Nooij studeerde aan de faculteit theater & drama van de HKU en behaalde daarna een master in onderwijsinnovaties aan de Marnix Academie in Utrecht. De Nooij werkte van 1994 tot 2020 in het basisonderwijs, van groep 1 t/m 8. Sinds 1997 werkt hij daarnaast als hogeschooldocent aan de iPabo in Amsterdam. Naast dramaonderwijs richt hij zich daar op curriculumontwikkeling.