Praktisch Personen en Familierecht / Druk 1

Voorzijde
Inkijkexemplaar
45,00
Met 5% studentenkorting
Voor 42,75 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001752248
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Mr. C. Phillips
Druk: 1
Pagina's: 300
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Categorie: Recht Privaatrecht
NUR: Recht algemeen

- Praktijkgerichte, systematische behandeling van een omvangrijk rechtsgebied;

- Duidelijke uitleg in heldere taal, afgestemd op de doelgroep;

- Veel aansprekende praktijkvoorbeelden, oefenvragen en overzichtelijke figuren.

In Praktisch Personen- & Familierecht wordt op inspirerende wijze een veelomvattend rechtsgebied toegankelijk gemaakt voor hbo-studenten. Aan de hand van pakkende praktijkvoorbeelden doen studenten in een relatief korte tijd een solide basiskennis van het personen- en familierecht op. Aan de orde komen o.a. alle juridische aspecten rondom huwelijk, geregistreerd partnerschap en scheiding, afstamming, adoptie en erfrecht.

De theorie in Praktisch Personen- & Familierecht wordt inzichtelijk gemaakt door middel van vele actuele en pakkende voorbeelden, intermezzo’s en figuren, afgestemd op de doelgroep. Hierdoor kunnen studenten zich met plezier verdiepen in het onderwerp en krijgen ze een goed beeld van de praktijk.

Studenten kunnen hun opgedane kennis testen door de tussenvragen te maken die in elk hoofdstuk zijn opgenomen; de antwoorden staan op de website bij het boek. Daarnaast bevat ieder hoofdstuk een aantal studie-eindvragen, bestaande uit een casus met toepassingsvragen.

Op de bijbehorende website vinden studenten antwoorden op de tussenvragen die in het boek staan en extra opdrachten.

Praktisch Personen- & Familierecht is geschikt vvoor de opleidingen hbo-recht (propedeuse en hoofdfase) en SJD/Social Work (propedeuse en hoofdfase).

Lees meer