Samenwerken in projecten / Druk 2

De teamrollen van Belbin voor studenten

Voorzijde
Inkijkexemplaar
36,95
Met 5% studentenkorting
Voor 35,10 i
Levertijd: 48 uur
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001749828
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Rob Groen e.a.
Druk: 2
Pagina's: 135
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
NUR: Management algemeen

- Doe- en bewaarboek dat je helpt inzicht te krijgen in het functioneren van samenwerkingsverbanden;

- met vele opdrachten en oefeningen;

- inclusief link naar de Belbin-teamrollentest.

Met Samenwerken in projecten - De teamrollen van Belbin voor studenten maken studenten op een praktische en toegankelijke manier kennis met het teamrolmodel van Belbin. Dit model geeft inzicht in de dynamiek tussen de verschillende karakters in een team en helpt om tot een zo harmonieus en succesvol mogelijke samenwerking binnen het team te komen.

Zowel in de beroepspraktijk als binnen een hoger beroepsopleiding is samenwerken in teams een vast gegeven. De Belbin-methode geeft inzicht in de wijze waarop dergelijke samenwerkingsverbanden functioneren en hoe de teamrollen en kwaliteiten binnen een team het meest effectief kunnen worden ingezet. Daarbij is volop aandacht voor het door-ontwikkelen en professionaliseren van je eigen teamrollen.

Aan deze vernieuwde, tweede editie van Samenwerken in projecten is o.a. een hoofdstuk toegevoegd over hoe je het model van Belbin kunt combineren met andere bekende en onbekende methoden en technieken.

Lezers over Samenwerken in projecten - De teamrollen van Belbin voor studenten

- “Heel goed bruikbaar in het kader van teamrollen en teameffectiviteit, níet alleen voor studenten.” - “Praktisch en handzaam boek. Ook geschikt voor het analyseren van teams in zorgsettingen waar de praktijkondersteuners van huisartsen onderzoek naar moeten doen.”

-“Helder verhaal, zelfs voor eerstejaars.”

Samenwerken in projecten - De teamrollen van Belbin voor studenten is geschikt voor alle opleidingen in het hoger beroepsonderwijs

Over de auteurs

Samenwerken in projecten - De teamrollen van Belbin voor studenten is geschreven door een team van specialisten. Rob Groen is ruim dertig jaar werkzaam als psycholoog en trainer in het bedrijfsleven en heeft diverse publicaties over Belbin op zijn naam staan. Ed Feijen en Peter Hennevanger zijn ruim twintig jaar docent en begeleiders van projectgroepen aan de Hogeschool Leiden en betrokken bij diverse vakpublicaties. André Meester is ruim dertig jaar softwareontwikkelaar en consultant op velerlei gebied.

Lees meer