Leerboek HRM / Druk 4 (e-book)

Voorzijde
Inkijkexemplaar
69,95
Direct beschikbaar
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001749798
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: E-book via Bookshelf
Auteur: Frits Kluijtmans Albert Kampermann
Druk: 4
Pagina's: 455
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
Vervanger van: 9789001878276
NUR: Management algemeen

- Al meer dan 30 jaar het ultieme leerboek voor aankomende HRM-professionals;

- wetenschappelijke basis en ruime aandacht voor actuele ontwikkelingen en trends;

- volop handige hulpmiddelen en voorbeelden.

Leerboek HRM beschrijft op heldere wijze de fundamenten van het vak en houdt daarbij rekening met de grote diversiteit in organisaties. Het boek is ingedeeld in drie overzichtelijke thematische blokken: het plannen en stromen, het motiveren, sturen en ontwikkelen van medewerkers en het verduurzamen van HRM. Het boek bevat allerlei handige hulpmiddelen zodat je de leerstof makkelijker tot je neemt. Actuele voorbeelden illustreren de begrippen en thema's, kernbegrippen worden herhaald in de marges en ieder hoofdstuk eindigt met een overzichtelijke samenvatting.

Alle hoofdstukken in deze vierde editie hebben een algemene update gekregen aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen in het HRM-vakgebied. Aan het onderwerp inzetbaarheid en werkvermogen wordt nu een apart hoofdstuk gewijd. Daarnaast is er meer aandacht voor duurzaamheid als thema bij blijvende inzetbaarheid en de koppeling tussen loopbanen en duurzame HRM. Verder worden in deze editie de drie gangbare managementsystemen performance-, competentie- en talentmanagement in samenhang met elkaar besproken.

Motivatie van de auteurs om dit boek te schrijven:

“Het boek is ontwikkeld vanuit de principes van wetenschappelijke onderbouwing, volledigheid en studeerbaarheid. Dat wordt in het werkveld en het onderwijs gewaardeerd.’’

Het boek is in eerste instantie ontwikkeld als basisboek voor opleidingen Human Resource Management/Personeelsmanagement en als overzichtswerk voor beroepen die daar verwant aan zijn. Daarnaast blijkt het boek ook een betrouwbaar naslagwerk voor HRM- professionals die reeds lang werkzaam zijn.

Prof. Dr. Frits Kluijtmans is emeritus hoogleraar Strategisch HRM aan de Open Universiteit. Hij was op verschillende fronten actief in het werkveld, bijvoorbeeld als redacteur van tijdschriften, als gecommitteerde bij examens en als lid van visitatiecommissies. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker om ontwikkelingen in het veld te duiden.

Dr. Albert Kampermann is assistant professor Duurzaam HRM aan de Open Universiteit en is zowel in onderwijs als onderzoek actief. Hij is een gerenommeerde auteur met talrijke publicaties op zijn naam.

Naast de redacteuren die de algehele regie voeren worden veel afzonderlijke hoofdstukken geschreven door experts. Het auteursteam bestaat uit meer dan 15 mensen uit Nederland en België.